Egyéni tanácsadás


“A valódi empátia, amikor a másik szemével látsz, a másik fülével hallasz, és a másik szívével érzel.”

Yehuda Taggar

Fotó: Dr. Timár József

Segítő munkám során az Integratív Pszichoterápiás Egyesület képzésén elsajátított katathym imaginációs képélmény és NLP eszköztárát használom. Fókuszolással és pszichodráma technikákkal is dolgozom.

2014-ben sikeres szakvizsgával zártam négy év tanulmányát, a Debreceni Egyetemen Klinikai Szakpszichológus képesítést szereztem.

A holisztikus szemlélet áll hozzám közel. Az emberre, mint a test, lélek és szellem egységében kiteljesedő lényre tekintek, úgy gondolom, hogy az egészség visszanyerése belső világunkon keresztül, testünk és lelkünk megismerésén keresztül válhat teljessé. Összhangban a gondolkodásommal és emberképemmel 2012-ben találkoztam egy nemzetközi pszichoterapeutával, Yehuda Taggarral, aki egy újfajta, spirituális pszichoterápiás módszer világába vezetett el, amelynek azóta tanulója és gyakorlója vagyok. A   holisztikus szemléletű pszichológia a test-lélek-szellem egységében a lélek három területének -az érzelmi, gondolati és akarati folyamatok -harmonizálásával foglalkozik.   A pszichológiai munka rendszeres, folyamatorientált bizalmi kapcsolat, olyan elfogadó teret nyújt, mely könnyebbé teszi a változást és a megküzdést.

Az önismeret számomra azt jelenti, hogy felismerjük, hogy a problémáink gyökere és megoldása egyaránt bennünk rejlik, még ha túl is mutatnak rajtunk, nekünk kell perspektívát váltanunk.

Az élet krízisei, váratlan eseményei, mint a változás lehetősége segítik utunkat. Fizikai testünk, tüneteink   kézzel fogható támpontot adnak az útirány megtalálásában, képzeletünk és vágyaink szimbolikus képek formájában pedig rávilágítanak azokra a belső történésekre, amelyek a kulcsot jelentik ahhoz az ajtóhoz, ami eddig a megoldásokat elzárta előlünk. A   gondolatok, érzések és a tettek harmonikus rendezése révén egy új egyensúly megtalálása felé kísérem klienseimet. A közös munkában, megismerési folyamatban fontos az egyéni ritmus és az egyéni célok kijelölése, így találhatnak rá saját válaszaikra. A gyógyulás útján környezetünkből hozott mintáink forrásként, az önmagunkba és a világba vetett bizalom pedig a saját hitrendszerünk csírájaként szolgálnak minket abban, hogy életünket értelemmel és örömmel élhessük.